דיאטה הרזיה בריאה טבעוני כללי לחם ללא גלוטן ללא גלוטן מתכונים ניקוי רעלים קינואה תזונה בריאה

פיתות דיטוקס ללא גלוטן מקינואה ואורז מלא

הפיתות המדהימות האלו לגמרי מספקות את הרצון ללחם וכל המשפחה אוהבת אותן!
הן קלות להכנה, עשירות בערכים תזונתיים, טבעוניות, ללא שומן כלל, ללא סוכר, ללא גלוטן וללא שמרים(:
כולל תוספת קטנה שהופכת את הפיתות לטורטיות שאפשר למלא ולגלגל. 

המצרכים:


3 כוסות אורז מלא
1 כוס קינואה
כפית מלח הימלאיה
2 כפות חומץ תפוחים אורגני
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה ללא אלומיניום (בבתי טבע)
מים
** אופציה  – 2 כפות גדושות קמח טפיוקה להכנת טורטיות גמישות לגלגול 

הכנה:

פיתה ללא טפיוקה. מתאים לממרח, בסיס לפיצה אישית בריאה ועוד.

להשרות את הקינואה והאורז בקערה עם הרבה מים, לשפוך פעם אחת את המים(אין צורך לסנן, רק לשפוך את רוב המים) ולמלא פעם נוספת על מנת לוודא שהמים נקיים.
להשרות למשך לילה במקרר.
לאחר ההשריה, שופכים את מי ההשריה ושמים את האורז והקינואה בבלנדר.
מוסיפים מים נקיים עד כיסוי ועוד קצת,חומץ התפוחים, אבקת סודה לשתיה ומלח.
**במידה ורוצים להכין טורטיות גמישות שיכולות להתגלגל – מוסיפים כעת גם 2 כפות גדושות קמח טפיוקה.
מערבלים היטב בבלנדר עד קבלת מרקם חלק כמו של בלילת פנקייק.
בעזרת מצקת שופכים מהבלילה אל מחבת נון סטיק חמה – אין צורך בשמן!
מכינים “פנקייקים”  – האש צריכה להיות קטנה-בינונית ויש לחכות בסבלנות עד שהפיתה מתרוממת בקלות מהמחבת
ואז להפוך לצד השני. לוקח קצת זמן.
אם הפיתה עדיין דבוקה למחבת, להמתין עוד דקה ולראות.
הפיתה אמורה לקבל גוון זהוב עדין.
לערום את הפיתות בערימה על צלחת ולאחר שהתקררו לחלוטין ניתן להקפיא אותן .
כשרוצים לאכול, פשוט מפרידים את הפיתה מהערימה
(בעזרת שתי הידיים פשוט מחזיקים את כל הערימה ומפרידים אחת אחת) – מומלץ לקלות בטוסטר אובן או טוסטר קופץ
למרקם קריספי טעים.

טורטיות דקות יותר שאפשר לגלגל בזכות הטפיוקה (שורש טבעי עמילני). מתאימות למילוי וגלגול

 

ממולאות בטופו אפוי בתנור

אופציה ב’
הכנת טורטיות:
מאותה הבלילה המכילה גם טפיוקה מכינים טורטיות דקות, באותו אופן כמו את הפיתות,
רק משתמשים בכמות קטנה יותר(כחצי מצקת) ומקפידים מיד ל”פתוח ” את הטורטיה בתנועת סיבוב עם גב המצקת כדי שתיווצר טורטיה דקה. זמן ההכנה פה מתקצר, אז לשים לב כשהצד התחתון מזהיב, להפוך לצד השני.
ניתן לשמור הבלילה עד שבוע במקרר!! רק לערבב בכל פעם ולהכין טרי.

 

אולי יעניין אותך גם