מ…קינואה! הן פשוט מעולות, טעימות ועדינות, מושלמות למילוי בממרחים, תוספות וירקות. לאכול קינואה ולהרגיש בלי(;
הוראות הכנה:
משרים כוס קינואה בקערת מים, מערבבים מעט, שופכים את המים וממלאים שוב במים נקיים.
משאירים לילה במקרר או לפחות 6 שעות.
לאחר מכן, שופכים את מי ההשריה(אין צורך במסננת, שופכים את הרוב פשוט לכיור, זה בסדר אם נשארים קצת מים) ושמים את הקינואה המושרית בבלנדר חזק או מעבד מזון.
מוסיפים מים נקיים עד גובה הקינואה ועוד קצת + 1/2 כפית מלח רצוי הימלאיה.
מערבלים עד למרקם חלק. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים ומערבלים שוב.
מחממים מחבת רצוי נונסטיק טובה על אש בינונית, כשהמחבת חמה (אין צורך בשמן) – מוזגים כחצי מצקת של בלילה למחבת
ובעזרת גב המצקת "פותחים" בתנועה סיבובית ליצירת טורטייה בגודל הרצוי לכם.
ממתינים בסבלנות עד שהטורטייה מתנתקת בקלות מעצמה כ3-4 דקות, תלוי בעוצמת האש.
כשהטורטייה מתנתקת בקלות וצרובה מעט, הופכים את הטורטייה לצד השני לעוד כדקה ומוכן!
ניתן להכין את כל הכמות ולהקפיא, או להכין בכל פעם את כמות הטורטיות הרצויה ואת שאר הבלילה
לאכסן במקרר בקופסא סגורה עד 4 ימים. בתיאבון!